» Recepten

Er zijn enkele recepten voor u geselecteerd waarbij olijfolie benodigd is. Hierbij is een selectie gemaakt voor hapjes, voorgerechten en hoofdgerechten.

Bon appetito!









Tapas
Olijvenbrood (pan con aceitunas)
  • 100 gram ontpitte groene olijven (fijngehakt)
  • 5 theelepels olijfolie
  • 250 gram bloem
  • Ĺ zakje gist
  • 1 theelepel zout
  • 1,5 dl lauw water
Verwarm de oven voor op 180 įC. Kneed het deeg, zonder olijven, tot een soepel deeg dat je afgedekt een uur laat rijzen. Kneed het daarna nog een keer door en kneed er de olijven door. Neem het ingevette en met bloem bestoven bakblik en doe daar het deeg in maar maak een laag brood. Bak het af in 40 minuten.

Brood met Olijfolie en Tomaat (El Pa amb tomŗquet catalŠn, of pan con tomate)
  • 1 stokbrood (of chiabatta of iets dergelijks)
  • 4 vleestomaten
  • Olijfolie
  • Zeezout
Snijd de stokbrood in stukjes en halveer tevens de tomaten. Smeer elk stukje stokbrood in met een halve tomaat. Hierbij mag u gerust de tomaat enigszins uitknijpen. Schenk vervolgens op elk ingesmeerd stukje stokbrood een beetje olijfolie en maak het af met wat grof zeezout.

Voorgerecht
Avocado met Hollandse garnalen en Olijfolie
Een lekker fris en eenvoudig voorgerecht voor 2 personen
  • 1 rijpe avocado
  • 1 bakje Hollandse garnalen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit met een lepel. Giet een theelepel olijfolie in de holte en vul de holte met Hollandse garnalen. Laat de avocado zo enkele minuten staan. Schenk wederom wat olijfolie (2 theelepels) over de garnalen. De olijfolie mag ook op het bord terechtkomen daar dit een mooi gezicht geeft. Maak het af met wat peper en zout. De avocado kan opgediend worden en eenvoudig met een kleine lepel en vork gegeten worden.


[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Olio d'Oliva

  • Olio d'Oliva. De naam doet het al vermoeden; onze olijfolie komt uit La Bella Italia. ItaliŽ staat natuurlijk bekend om haar cultuur, natuur, design, stijl en niet te vergeten de liefde voor La Mamma en de Italiaanse keuken. Wij bieden echte Italiaanse olijfolie van de allerbeste kwaliteit.

Gezond en Lekker

  • Olijfolie is niet alleen erg lekker maar ook nog eens erg gezond. Het zit boordevol gezonde stoffen en het verwijdert ook nog eens slechte vetten.

Olie in de Keuken

  • Olie wordt gebruikt voor bakken, frituren, schroeien en wokken en als smaakmaker voor bijvoorbeeld sauzen, dressings, tapenades en dips (op brood bijvoorbeeld met een beetje zeezout). Maar olijfolie wordt ook buiten de keuken gebruikt! (zie "Gebruik").

Quote

  • 'Hoewel in veel Zuid-Europese landen olijfolie wordt geproduceerd, heeft Italiaanse olie een 'gouden randje'; hij is vaak nŤt even smaakvoller.' (Allerhande, #9, 2007)

San Bartolomeo Website

  • De officiŽle website van San Bartolomeo is te vinden via http://www.sanbartolomeo-culinaria.com

nobo-online
creatine Counter Copyright 2002-2018