» San Bartolomeo

San Bartolomeo olijfolie†staat voor kwaliteit en exclusiviteit

San Bartolomeo olijfolie onderscheidt zich door haar smaak. De olijven worden met de hand geplukt en bij de productie vindt geen filtering plaats. Tevens kent de olie een zeer lage zuurgraad. Bij een zuurgraad van 0,8% of lager mag olie extra vergine genoemd worden. Deze ontstaat uit de eerste koude persing. Olijfolie van San Bartolomeo heeft slechts een zuurgraag van 0,4 Ė 0,5%. Verder worden de olijven niet bewerkt met welke chemicaliŽn dan ook. De olijfolie van San Bartolomeo is dan ook geheel biologisch. De unieke smaak van de olie komt verder tot stand door de fraaie ligging en omgeving waar San Bartolomeo vandaan komt. San Bartolomeo is afkomstig uit Rapallo (Liguaria) gelegen aan de Mediterrane kust, dichtbij het schilderachtige Portofino. Door de ligging en het klimaat waar de olijven onder gedijen is de smaak van San Bartolomeo meer dan zeldzaam te noemen. De 3.000 Lavagnida olijfbomen staan op heuvels met grote bergen in de rug die de bomen beschermen tegen koude wind en lage temperaturen. Verder liggen de heuvels op kleine afstand van de zee wat een zacht klimaat met zicht meebrengt met volop zon en de benodigde regen.†

Een andere reden dat San Bartolomeo zo exclusief is, ligt hem in het feit dat per jaar slechts tussen de 15.000 en de 20.000 liter wordt geproduceerd. De olijfolie is afkomstig uit maar 3.000 olijfbomen. Olijfolie van San Bartolomeo is ook 100% afkomstig van Italiaanse bodem. Meer en meer olijfolie is maar tot 95% afkomstig uit, in dit geval ItaliŽ, en voor de rest wordt dit veelal aangevuld met olijfolie uit TunesiŽ, Algerije, Griekenland of Turkije. De nietsvermoedende afnemer denkt 100% autenthieke Italiaanse olijfolie in handen te hebben. Onterecht dus. Dit alles zorgt er voor dat de vraag naar olijfolie van San Bartolomeo groter is dan de productie. (Zie voor de verschillende produkten van San Bartolomeo "Produkten" links in het menu).

San Bartolomeo olijfolie staat dan ook bekend als exclusieve olijfolie. Kortom, u haalt kwaliteit in huis. Olio d'Oliva importeert vanuit Vught (Noord-Brabant) onder andere deze exclusieve olijfolie naar diverse landen waaronder Nederland en BelgiŽ. Olijfolie van San Bartolomeo wordt vooral aan de detailhandel, het bedrijfsleven en de horeca geleverd maar ook aan particulieren.

Schroom s.v.p. niet om contact op te nemen ! info@olio-doliva.nl

San Bartolomeo. Betaalbare luxe


[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Olio d'Oliva

  • Olio d'Oliva. De naam doet het al vermoeden; onze olijfolie komt uit La Bella Italia. ItaliŽ staat natuurlijk bekend om haar cultuur, natuur, design, stijl en niet te vergeten de liefde voor La Mamma en de Italiaanse keuken. Wij bieden echte Italiaanse olijfolie van de allerbeste kwaliteit.

Gezond en Lekker

  • Olijfolie is niet alleen erg lekker maar ook nog eens erg gezond. Het zit boordevol gezonde stoffen en het verwijdert ook nog eens slechte vetten.

Olie in de Keuken

  • Olie wordt gebruikt voor bakken, frituren, schroeien en wokken en als smaakmaker voor bijvoorbeeld sauzen, dressings, tapenades en dips (op brood bijvoorbeeld met een beetje zeezout). Maar olijfolie wordt ook buiten de keuken gebruikt! (zie "Gebruik").

Quote

  • 'Hoewel in veel Zuid-Europese landen olijfolie wordt geproduceerd, heeft Italiaanse olie een 'gouden randje'; hij is vaak nŤt even smaakvoller.' (Allerhande, #9, 2007)

San Bartolomeo Website

  • De officiŽle website van San Bartolomeo is te vinden via http://www.sanbartolomeo-culinaria.com

nobo-online
creatine Counter Copyright 2002-2018